QURANIC FOOD Merawat Kanser Paru-Paru

al-quran-penawar

Kematian adalah sesuatu yang kita tidak boleh lari daripadanya. Kematian sentiasa akan menunggu setiap seorang daripada kita. Apabila diberi musibah penyakit beringatlah bahawa ia adalah suatu peringatan yang kita akan mati satu hari nanti. kematian adalah sesuatu yang terjamin tetapi penyakit tidak menjamin kematian.

Secara ringkasnya, orang yang memiliki kanser tidak bermakna dia akan terus menemui kematian. Ia hanyalah salah satu cara Allah mengingatkan kita dan orang-orang di sekeliling dari kematian supaya kita tidak lupa mengapa kita berada di dunia ini. Setiap penyakit ada penawarnya.

Al-Quran Sebagai Penawar

Surah Fussilat ayat 44,  Allah (s.w.t) berfirman:
“Katakan, Al-Quran itu adalah petunjuk dan penawar bagi orang yang beriman”.

surah Al-Israa’ ayat 82, Allah (s.w.t) berfirman:
“Dan kami turunkan dengan beransur-ansur dari Al-Quran ayat-ayat suci yang menjadi ubat penawar dan rahmat bagi orang yang beriman kepadanya.”

Surah An-Nahl ayat 69,  Allah (s.w.t) berfirman:
“kemudian makanlah dari tiap-tiap (macam) buah-buahan dan tempuhlah jalan Tuhanmu yang telah dimudahkan (bagimu). Dari perut lebah itu ke luar minuman (madu) yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat ubat yang menyembuhkan bagi manusia. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda (kebesaran Tuhan) bagi orang-orang yang memikirkan ”.
Ini jelas terbukti bahawa semua penyakit yang datang dari Allah (s.w.t), penawarnya ada di dalam Al-Quran, terpulanglah kepada individu untuk mencari dan mengamal ayat-ayat tersebut dan yakin sepenuhnya akan mukjizat Al-Quran.

 

Berikut adalah artikel mengenai Quranic Food Merawat Kanser.

quranic food-olive house

 

Antioksida TERBAIK yang ada dalam Extra Virgin Olive Oil (EVOO) iaitu Hydroxytyrosol, satu2 nya HANYA ada dalam buah zaitun & daun zaitun. Banyak kajian saitifik dibuktikan hari ini akan kehebatannya, nilai ORAC (yang dikaji di makmal) sangat tinggi & jauh terkedepan berbanding antioksida2 lain seperti Ellagitannins dalam Delima, Vitamin C @ CoQ10.Apabila diuji dengan sample tikus, nilai Cap – E nya (ujian yang dibuat setelah minyak zaitun masuk ke tubuh badan) masih lagi tinggi & terkedepan berbanding antioksida yang lain.

Ini membenarkan Hadis Riwayat Tirmizi & Ibnu Majah akan keberkatan makanan yang pernah singgah di mulut baginda Rasulullah SAW.

Dalam buku ‘Antioxidant is Treasurer Of Life’, banyak testimoni yg boleh diambil.
Hydroxytyrosol ini bekerja pada mitochondria cell (iaitu tapak penjenaan sel), di mana tempat sel dijana & dirawat & dihasilkan dengan baik. Hydroxytyrosol juga akan menghalang aktiviti sel kanser dari terus bermaharajalela.

Oleocanthal & Oleoropein, khasiat yang sangat hebat juga, hanya akan kekal dalam unfiltered EVOO.
Bertindak rawat keradangan yang berlaku akibat tindakan sel kanser.

➡ Omega 3 & 6 akan stabilkan metabolisma tubuh badan yang telah terganggu kesan dari aktiviti sel kanser.

Selenium yang ada dalam EVOO, Teen & Delima menstabilkan emosi yang terganggu.

Punicalagin yang ada dalam Delima, Antioksida terbaik setelah Hydroxytyrosol, sangat cemerlang tindakannya bantu rawat pesakit kanser.Banyak journal2 memperkatakan khasiat Punicalagin ini.

Tryptophan yang ada dalam Teen & Delima turut bantu stabilkan emosi.

➡ Khasiat Tokokromanol dalam Biji Delima terbukti kehebatannya membantu rawat kanser stage 4.
Dunia hari ini, sibuk nak buat Pomegranate Seed Oil, kerana ingin ambil khasiat Tokokromanol ini.

➡ Asid Asetik Organik dalam Cuka Teen bantu neutralkan medium berasid.
Tubuh badan pesakit kanser, tinggi nilai asid. Lebih cepat sel kanser merebak dalam medium berasid.
Jadi, harus dineutralkan.

Tambahan lagi, sila amalkan kurma 3 biji sehari kerana nutrient yang sangat banyak di dalamnya mampu bantu hasilkan sel2 sihat / rawat sel yg telah infected.

Seorang penghidap kanser paru-paru telah sembuh setelah mengamalkan quranic food keluaran Olive House. Antara quranic food yang diambil adalah Pati Minyak Zaitun /Olivie 30X, Sari Cuka Teen, Jus Delima dan Madu Kyrgzstan. Walaupun begitu, penjagaan makan sangat-sangat perlu di titik berat walaupun mengamalkan Quranic foods. Asas makanan yang menjadi Vit kepada sel kanser mesti di elakkan.

Sekiranya anda tercari-cari produk-produk quranic food ini bolehlah klik link dibawah ini:

https://www.facebook.com/OLIVEHOUSEBangi/

atau

http://www.ehalal2u.com

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge