APA KHASIAT OLIVIE 30x

Menggunakan teknik pemprosesan ‘Mechanically Cold Pressed’ iaitu proses mengeluarkan minyak zaitun secara alami iaitu dengan mengisar buah zaitun tanpa melibatkan sebarang bahan kimia atau pemanasan ataupun penggunaan haba.

Tidak ditapis bagi mengekalkan khasiat minyak zaitun di tahap yang maksimum.

a) Nutrisi Utama Di Dalam OLIVIE 30 PLUS buat kita

Olivie Plus 30x mengandungi polifenol iaitu Hydroxytyrosol dan Tyrosol yang amat tinggi berbanding minyak zaitun extra virgin yang lain.

Ini menjadikan Olivie 30 Plus amat berkuasa dan bertindak dengan lebih pantas. Kandungan Polifenol yang dihasilkan amat penting bagi melindungi sel-sel dalam badan daripada kerosakan oksidatif bagi manfaat kesihatan di bawah :

=> Melancarkan peredaran darah
=> Mengelakkan saluran darah di dalam otak tersumbat yang mengakibatkan penyakit strok
=> Mengelakkan saluran darah tersumbat di bahagian jantung yang mengakibatkan serangan jantung.
=>Memberi perlindungan kepada sel otak bagi melawan penyakit Alzheimer dan Parkinson.

b) Vitamin A, D, K dan E
Meningkatkan sistem imuniti dalam tubuh badan
Membantu sistem pernafasan seperti asma dan sukar untuk bernafas.
Memberi perlindungan untuk anti-penuaan
Kulit akan menjadi lebih cantik dan sihat.

c) Asid Linoleik (Omega 3 & 6)
Menurunkan paras LDL (kolestrol tidak sihat)
Mengawal Tekanan Darah Tinggi
Melindungi dari penyakit radang seperti arthritis sendi
Menahan penggumpalan platlet darah

d) Antioksidan
Antioksidan akan melindungi sel dalam badan daripada radikal bebas yang menjadi penyebab kepada kanser seperti kanser kulit, payudara dan kolon.

e) Karotene
Minyak Zaitun Extra Virgin mengandungi beta karotene (pro-vitamin A) yang dapat membantu mengalakkan penyakit mata seperti katarak.

f) Lemak Mono Tak Tepu
Minyak Zaitun Extra Virgin mengandungi lemak mono tidak tepu yang bertindak menggantikkan lemak tepu yang tidak sihat dan hasilnya menggalakkan penurunan berat badan

g) Emollien
Emollien adalah sebatian pelincir di dalam minyak zaitun yang terdiri daripada Asid Oleik, Asid Palmitik dan Squalene. Ia bertindak sebagai perapi dan pelembap yang amat baik untuk kesihatan kulit kepala serta melembutkan dan melebatkan rambut.

Olivie Plus 30x juga membantu mengatasi kulit kering dan melembapkan kulit. Minyak zaitun secara alami seperti minyak yang dibuat khas oleh kulit, sehingga mudah diserap dengan baik ke dalam kulit.

Minyak zaitun biasanya tidak menyebabkan alergi,akan tetapi disarankan untuk tidak dioleskan ke kulit yang berjerawat. Dan menurut salah satu penelitian, minyak zaitun bahkan dapat membantu melindungi tubuh dari serangan kanser kulit.

Antioksidan dan anti-inflamasi yang ada dalam minyak zaitun diduga dapat membuat kulit menjadi halus dan lebih berseri. Selain dioleskan ke kulit, mengamalkan minyak zaitun juga dapat memberi manfaat antioksidan yang tinggi dan membantu menghalang radikal bebas dan mengurangi keradangan kulit yang mempengaruhi kerutan dan kekencangan kulit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge